Om Gården

Byfolk som ble bønder:

Sander Nordstuen Gård drives av Tone Bech og Magne Stenersen. Vi hadde ingen erfaring med gårdsdrift da vi falt for dette gamle småbruket og forlot Oslo og jobbene våre som henholdsvis kokk og hjelpepleier i 2014. Vi har ikke angret, og jo mer vi lærer, jo mer opptatt blir vi av å drive gården med økologiske og regenerative metoder. Vi ønsker å lage kortreist og ren økologisk mat som smaker fantastisk.

Økologisk og bærekraftig landbruk:

Vi driver et mangfoldig landbruk med en markedshage prinsipper, tuftet på økologiske og regenerative metoder, og med stor respekt og kjærlighet for dyra våre. Grønnsakene våre dyrkes med «no-dig» og low-till» teknikker. Vi har vært sertifisert økologisk gjennom Debo i flere år. (Debio kontrollerer og godkjenner økologiske produksjoner i Norge) I år, 2019, har vi ikke opprettholdt den formelle Debio sertifiseringen. Det er hovedsaklig fordi vi i år holder på å omstrukturere deler av driften. Det er godt mulig at vi gjenopptar godkjenningen allerede neste år.

Gøy på landetSmåbruksdrømmen
Fra Eidsvoll Ullensaker blad
 

Da vi har store innmarksbeiter i et bratt ravine landskap så har vi farget spælsau som vi synes er en flott og selvstendig sauerase som også beiter dette landskapet veldig bra, sauene våre har vi på innmarksbeite hele året, da vi har tilpasset flokkstørelsen vår etter størelsen på beitene våre. Og de er med på og holde dette fantatiske ravine landskaet i hevd, så det ikke gror igjen, på vinteren er de i fjøset hvor de går inn og ut som de selv ønsker.   Hønene våre spiser det de selv måtte ønske, og får økologisk kraftför.  

Andelslandbruk: En del av driften forgår som andelslanbruk, under navnet Eidsvoll Andelslandbruk. Les mer om dette her

%d bloggere liker dette: