Om Gården

Sander Nordstuen Gård drives i dag økologisk av Tone Bech og Magne Stenersen. Gården ligger 800 meter fra vorma og helt på kantenten i et fantastisk ravine landlanskap.
Her driver vi et mangfoldig økologisk landbruk og selger varer direkte til butikker, resturanter og via Eidsvoll Andelslandbruk, mange velger også og besøke vår lille gårdsbutikk i sessong. cropped-24899952_1653987337991773_3472658991001839331_n1.pngVi ønsker å gi dere opplevelsen av kortreist og ren økologisk mat som smaker helt fantastisk alt er godkjent gjennom Debio. Debio kontrollerer og godkjenner alt av økologiske produksjoner i Norge. De er garantisten for at våre varer er produsert på en økologisk måte. Vi dyrker et mangfold av forskjellige grønnsaker og økologiske bær.

Da vi har store innmarksbeiter i et bratt ravine landskap så har vi gammelnorsk spælsau som vi synes er en flott og selvstendig sauerase som også beiter dette landskapet veldig bra, sauene våre har vi på innmarksbeite hele året, da vi har tilpasset flokkstørelsen vår etter størelsen på beitene våre. Og de er med på og holde dette fantatiske ravine landskaet i hevd, så det ikke gror igjen, på vinteren er de i fjøset hvor de går inn og ut som de selv ønsker.
Vi har også en liten flokk høner som vi får økologiske egg fra, våre høner går helt fritt i vår frukthage mesteparten av året men om vinteren så er det skjelden de vil gå ut, da holder de seg i den hønsegården som er under tak. Hønene våre spiser det de selv måtte ønske, og får økologisk kraftför.
Vi har 3 purker på gården og purkene våre får grisunger hver vår og lever så naturlig griseliv som mulig, de går ute hele året, i sol, regn og snø, og vi kan tilby veldig godt kjøtt fra frie lykkelige ravinegris.
Gøy på landetSmåbruksdrømmen
Fra Eidsvoll Ullensaker blad
%d bloggere like this: