Polytunnel

2019 var året vi endelig hadde mulighet til og investere i en polytunnel.

Hvorfor en tunnel og ikke et drivhus? vel her er det pris som avgjør, da en polytunnel er betydelig rimligere løsning, og en polytunnel er en enkel stålkonstruksjon med plastikk rundt og vil ha et litt varmere klima en på utsiden. Noen sier en klimazone og det kan bety mye.

Selve byggingen tok oss noen uker, da det var mye regn lyn og torden i våres, men tenker 2 mann klarer dette på en uke med bra vær. Planeringen gjorde også så vi fikk bort torven fra innsiden av polytunnelen og det reduserte ugress vekst i sommer, bakdelen var at jorda ble litt vel kompakt.

Vi bestilte heldigvis med ekstra støtte som sees på bilde over som er med på og stabiliserere hele konstruksjonen, da langsgåedne og de tvers over. Eller cropbars og siderails som det heter på engelsk. Vi hadde faktisk ikke målt om traktoren gikk under men vi hadde grei margin, den gamle MF’en kom godt med som stige og klatrestativ

Dessverre så har vi ikke noe bilder når vi la på plast, men vi la plasten lags hele langsiden og trak den over, men da tok selvfølgelig vinden seg opp og alle mann måtte til før vi fikk festen den, men vi holdt på og miste både svigemødre, mødre og gårdsfolk men det gikk bra, neste gang skal jeg sjekke værmeldingen og alt over 3 ms blir håpløst. Plast regner vi med og måtte bytte vært 4 år .

Første planting

Når alt var montert var det bare og svinge seg rundt og få plantene i jorda, da det allerede var 6 juni, her har vi agurk, tomat, paprika, chilli og aubergine vi brukte kompost og plantet rett i jorda etter og løsnet den litt.

Her litt senere i sesongen.

Som dere ser på bilde over så har vi fått opp en konstruksjon i mitten, som skal bli et lite drivhus inne i Polytunnelen, til oppal av småplanter vinter/vår 2020, noen vil si at dette er bortkastet areal, men husk vi har også et tak på det lille drivhuset og det er varmere opp under taket, en på gulvet. Mer om det når vi starter til våren.

Det var alt, det ble en kort oppdatering på et stort prosjekt, men vi skal oppdatere dere med mer info om polytunnelen senere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: