Helbredende Kjøkken

Sander Nordstuen gård har i år planlagt forskjelige kurs og workshops i samarbeid med Helbredende Kjøkken. Vi ble først kjent med Cecilie og Hanna Sofia gjennom Eidsvoll Andelslandbruk og vi hadde noen kurs i fermentering i 2018, som var stor suksess, og vi har i år arbeidet med en kurs plan som blir lagt ut på nett og på facebook siden vår, så følg med.

Helbredende kjøkken ble til i 2017 da Hanna og Cecilie møttes på et seminar og fant ut at de har en felles interesse for å fremme helse basert på riktig ernæring og livstil. De er begge sykepleiere og har lang bakgrunn fra helsevesenet, samtidig som de har en holistisk tilnærming til helse. Når vi blir syke trenger vi helsevesenet. Men det er så mye vi kan gjøre for å forebygge sykdom, og dette er noe Cecilie og Hanna Sofia brenner for å formidle.

Cecilie: Jeg har et lideskapelig engasjement for i bærekraftig livstil, som for meg innebærer å bruke jordens ressurser og mine egne ressurser som er en balanse mellom å gi og ta. Naturen og moder jord byr på mange ressurser for oss mennesker, og ved å bruke disse på en riktig og bærekraftig måte kan vi gi denne vakre planeten videre til neste generasjon med stolthet. Bærekraft for meg er å handle lokalt og økologisk i sesong, tenke dyrevelferd når jeg handler animask, bruke urter og oljer terapautisk og bruke minimalt med kjemikalier. Mine egne ressurser ser jeg på samme måte. Dersom jeg ikke tar mine egne behov på alvor, opplever jeg fort å komme i ubalanse og bli syk. Ved å gi kroppen min omsorg med riktig næring, hvile og glede og restitusjon kan jeg være et menneske som gir omsorg til andre – noe som er viktig for meg og for pasientene jeg jobber med. For å være i balanse bruker jeg meditasjon og yoga, naturen og tilstedeværelse i øyeblikkene (mindfullness)

Hanna: Helt fra jeg var en liten jente har jeg hatt kontakt med åndeverden. Min sensibilitet og mitt klarsyn har i store deler av mitt liv vært belastende, fordi jeg tok inn hva mennesker og dyr rundt meg tenkte og hvordan de hadde det. Med årene har jeg opparbeidet meg erfaring og kunnskap om hvordan jeg håndterer min åndelighet og sensibilitet. I dag står jeg sterkt i meg selv, og er derfor i stand til å hjelpe andre. Det er noe jeg også brenner for. Min søken i det åndelige, har ført meg inn i flere forskjellige spirituelle miljøer. Jeg er blant annet utdannet «jeg ser deg terapeut» og har gått skole hos Michael Winger og Guro Johansen. I tillegg er jeg utdannet sjaman, «white feather» utdannelsen hos Pål-Esben Wanvig. Sjamanismen står meg meget varmt om hjertet. Jeg er utdannet 1 Dan mester i Rainbow Reiki og numerolog. Bortsett fra mine alternative utdannelser og kompetanse så arbeider jeg som spesialsykepleier. I tillegg har jeg stor tro på at maten vi spiser påvirker hvordan vi har det, og jobber etter prinsippene kropp, sinn og sjel. Alt handler om balanse. For det meste jobber jeg med livsvei veiledning, og bruker mye klarsyn, numerologi og astrologi. Jeg holder kurs i healing, klarsyn og numerologi og kostholdsveiledning Sjamanistiske samlinger som ritualer rundt sjamanistiske høytider, fullmåne og nymåne seremonier er også noe jeg jevnlig arrangerer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: