Frukthagen

 

Når vi flyttet inn så var det ikke mange trær som stod her, de fleste hadde avgått med alder og diverse sykdommer, og de 3 som sto igjen var mer trær en epletrær.

Vi har sakte men sikkert prøvd og få kontroll på disse gamle trærne men, faren er når de er såpass gamle så er det fort gjort at de bukker under, når de beskjæres, så da beskjærer vi bare litt hvert år på de de store gamle trærne. Men de gir fremdeles masse epler, men det varierer fra år til år

IMG_6398.JPG
Bilde tatt mot nord, høsten før vi startet med frukthagen.

 

Den andre sommeren etter vi flyttet inn på gården,  så fikk frukthagen en liten oppgradering med nye trær og bærbusker. Vi plantet på en permakultur inspirert måte. Det vil si at det ikke er ett epletre som står ved siden av ett annet, og det samme med pære, kirsebær og plomme. På den måten så vil ikke insekter kunne hoppe fra et tre til et annet uten og krype på bakken, men der går hønene våre og spankulerer hele året og spiser innsekter og gjødsler. Et lite puslespill var det, for og få alt som vi ville, men etter og ha sett filmen til , Stefan Sobkowiak fra Miracle Farm, så falt alle brikkene på plass, og vi fikk plantet 10 nye trær første året. Har du ikke sett filmen til Stefan Sobkowiak så gå inn her

IMG_7065.JPG
Frukthagen på Sander Nordstuen Gård i 2017

 

Da manglet vi bare et lite hønsehus, som ble satt opp av gjenbruksmatrialer og 2. sortering  fra ett lokalt sagverk, og ble riktig så bra. Så nå har hønene våre flere steder og gjemme seg i årene som kommer.  I år skal vi sette opp enda flere frukttær og enda flere bærbusker i radene, og vi skal ha opp mange nye fuglekasser.

Vi valgte noen trær som blir store, som det lille pæretreet som står på bildet nederst til høyre, dette vil bli et stort tre som står perfekt plassert helt nord i frukthagen.

IMG_7064.JPG
Hengekøya er på plass, og det gammle hundehuset skal bli et lite gjemmested for endene

2 kommentarer til «Frukthagen»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: