Økologisk Kjøtt

Økologisk kjøtt på Sander Nordstuen Gård.

Vi har de siste årene bygget opp vår besetning av gammalnorsk spælsau og har derfor ikke slaktet ut så mye, men vi nærmer oss nå den flokkstørrelsen vi ønsker, og vi vil nå kunne levere lam fra høsten 2018.

12042986_949429805114200_6970688557713813128_n.jpg
Sauer er trivlige dyr, og kommer alltid for litt kos

Våre sauer går på ravinebeite hele året, og er alltid i nærheten av gården. Og når sauene går så nærme gården, med daglig tilsyn og kontakt, så er dette også meget stressfrie dyr. Ravinene er fulle av urter og gressarter som setter god smak på kjøttet, vi bruker også økologisk kraftôr, men det er kun når det er behov for det, som f.eks under lamming. Ved å drive på denne måten, så vil vi også holde ravinelandskapet her på Romerike åpent, og hindre gjengroing.

Grisene på gården hadde et friår i fjor og er klare inseminering nå i disse dager, det betyr at vi vil ha økologisk svinekjøtt omtrent 9 mnd fra dags dato, vi har dessvere måtte redusere purkebesetningen, men jobber med og få tak i flere debio godkjente purker.

Både lammekjøtt og Svinekjøtt kan du forhåndsbestille gjennom Eidsvoll Andelslandbruk, hvor du kan kjøpe andeler av både gris og lam. Grisekjøtt vil bli lagt opp til at hver andel er en kvart gris, vi vil fordele kjøtt og parteringsdeler så likt så mulig, dette er en fin måte og sikre seg gårdens fantastiske ribbe til jul. På lam så har vi satt opp ett halvt lam som en andel, det er vanskelig og forhåndsbestemme høstvekt på både lam og gris så vi har satt opp en ca vekt som er midt på, men de kan veie både mer og mindre så hvis man regner pris pr kg så vil den endre seg etter vekt.

Vi har hatt forespørsler om kjøttkasser om når vi er klare, og disse kan leveres medio høsten 2018, nøyaktig dato på dette er litt vansklig og si forløpig, men vi vil da ha kjøttkasser etter sesong, sommer, høst og julekasser og blandingskasser,  priser på dette kommer, men vi må ha litt mer tid på oss, og håper på litt forståelse for det.

14022205_1141630255894153_9217986334033389349_n
Gris som går ute får muskler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: