Vi dyrker jord

Meitemarken er en selvfølge å ha i jorda ..sier folk, eller er det nå det?

Når vi kjøpte gården i 2014 , så hadde jorda vært bortforpaktet til en konvensjonell melkebonde i 8 år, og før det hadde det vært dyrket korn. Og når vi satte spaden I jorda våren 2014 fantes det ikke spessielt liv i jorda, Den var totalt utarmert, det fantes ikke noe liv sånn som meitemarker og smådyr.

I 3 år har vi måttet jobbe med jorda for å få jordsmonnet opp igjen til normalt nivå. Så 2017 har vi endelig jorda der vi vil ha den, det bugner av feite flotte meitemarker og jordsmonnet er helt annerledes enn for 3 år siden, takket være husdyrgjødsel og vekstskifte. Det har vært blod, svette og tårer, og det er ikke så mye som gleder en øko-bonde nå om dagen , spesielt når hu står på knærne i åkeren og tar bilder av småkryp

jorda

Så nei, det er ingen selvfølge; så JA til økologisk landbruk

 

Tone Bech

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: